Home

Achtergrond

Kamer vraagt documenten over Westerschelde

Vooruitlopend op het vervolgdebat over de Westerschelde donderdag aanstaande wil de Tweede Kamer meer informatie en inzage in documenten.

De SGP vroeg vanmiddag bij een agendadebatje om meer informatie over de staat van instandhouding van de Westerschelde. Daarover is afgelopen weekend grote verwarring ontstaan. In een document zou staan dat die staat goed is, terwijl de regering steeds heeft gezegd dat die verbeterd moet worden door natuurherstel.

D66 en GroenLinks hebben gevraagd om inzage in de volledige en ongecensureerde documenten die RTL gisteren openbaar heeft gemaakt, waaronder geheime notulen uit de ministerraad. Daarin ontbreken tekstgedeeltes. De informatie moet ter beschikking komen voor het Kamerdebat komende donderdag om 10.15 uur.

Lees ook Bewindslieden twisten over ontpoldering

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.