Home

Achtergrond 2 reacties

Kamer eist uitvoering motie ondernemerskrediet glastelers

Minister Gerda Verburg (LNV) moet zo spoedig mogelijk regelen dat glastuinders krediet kunnen krijgen uit het fonds Garantie Ondernemingsfinancieringen (GO).

De Kamercommissie LNV wil hierover uiterlijk dinsdagochtend uitsluitsel. Minister Verburg heeft te kennen gegeven begin volgende week, in de marge van de EU-landbouwraad, met landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel te overleggen over garanties voor de glastuinbouw.

Kort voor het reces nam de Kamer een motie van VVD en CDA aan om genoemde kredietregeling voor 1 september open te stellen. Verburg heeft tot dusver geen uitvoering gegeven aan de motie. Janneke Snijder (VVD) en Jan Mastwijk (CDA) dreigen met een Kamerdebat over de kwestie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Toch blijf ik het een vreemd fenomeen vinden. De staat die garant moet staan om nieuw plantmateriaal te kunnen kopen. Daar praten we hier toch over ?? Ik blijf dit een taak van de banken en de ondernemers vinden. De banken zijn wel instaat om bedrijven met een sale and lease back van 30 ha te financieren en nu dit mis dreigt te gaan mag de staat voor de risico's opdraaien....Er is toch een bank die zich boven de andere Banksters verheven voelt omdat zij geen staatssteun nodig heeft ??? Ja ja...

 • no-profile-image

  jan

  Heel vreemd de dat nu de bedrijven met lease construktie 100% eigendom van de bank nu het fout gaat ten koste van de kleinere bedrijven nu nog meer staats steun toe geschoven word om dat de bank te veel risico heeft genomen. word
  hij niet bestraft maar geholpen voor zijn wan gedrag rabo is in deze zaak ook een ondernemer of niet soms.

Of registreer je om te kunnen reageren.