Home

Achtergrond 212 x bekeken

Kamer buigt zich over koopzondag

Is de koopzondag een uitkomst of een nodeloze verlenging van de werkweek.

Het zijn vragen die vandaag aan de orde komen wanneer de Tweede Kamer zich buigt over het kabinetsplan om het aantal koopzondagen te beperken.

De winkeltijdenwet zou per 1 januari 2010 worden aangepast, omdat gemeenten te vaak oneigenlijk gebruik maken van de toerismebepaling. Jaarlijks mogen in een gemeente twaalf koopzondagen plaatsvinden en in toeristische gebieden mogen winkels elke zondag open.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) stelde onlangs voor de wet pas in 2011 aan te passen, want per 1 januari 2010 lukt volgens haar niet meer. Dit voorstel zorgde voor heftige discussie in de Kamer die snel met de bewindsvrouw hierover in discussie wilde gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.