Home

Achtergrond 165 x bekeken

Kaddafi viert veertig jaar op het pluche

De Libische leider Muammar Kaddaffi heeft dinsdag met feestelijkheden in Tripoli gevierd dat hij veertig jaar aan de macht is in het Noord-Afrikaanse land.

Een militaire parade, een luchtshow, vuurwerk en zang en dans moesten het jubileum luister bijzetten. Een aantal wereldleiders, zoals de Venezolaanse president Hugo Chávez, woonde de festiviteiten bij. Veel Westerse leiders hebben verstek laten gaan door de gespannen relaties met Libië.

De inmiddels 67-jarige Kaddafi kwam in 1969 aan de macht door een staatsgreep. De monarchie werd afgeschaft en een republiek gesticht. De coup moest in Libië een eind maken aan "onderdrukking, misbruik en onrechtvaardigheid''. Maar vier decennia later is er juist kritiek op de schendingen van de mensenrechten in Libië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.