Home

Achtergrond

'Kabinet moet klimaatbeloftes verzilveren'

"Dit kabinet moet zijn klimaatbeloftes verzilveren.'' Dat zei vandaag directeur Liesbeth van Tongeren van Greenpeace in een reactie op de miljoenennota.

Greenpeace biedt binnenkort premier Jan Peter Balkenende een treinkaartje aan naar de klimaattop in Kopenhagen. Daar mag hij "een goed en rechtvaardig klimaatverdrag'' waar gaan maken. Hij moet leiderschap tonen en zelf afreizen naar Kopenhagen, aldus de milieuorganisatie.

Greenpeace pleit voor een "drastische vergroening van de economie''. "Uit een maandag verschenen rapport van de internationale milieuorganisatie blijkt dat het stimuleren van schone energie en energiebesparing wereldwijd 8 miljoen banen kan genereren'', liet de organisatie weten. Ze is blij dat het kabinet de noodzaak onder ogen ziet om klimaatproblemen aan te pakken. "Het moet echter wel de daad bij het woord voegen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.