Home

Achtergrond 165 x bekeken

Kabinet: 'Kaasschaaf lost niks op'

"Indien we met elkaar de kwaliteit en toegankelijkheid van collectieve voorzieningen zoveel mogelijk willen behouden, dan zijn fundamentele keuzes onvermijdelijk. De kaasschaaf biedt geen uitkomst.''

Dat schrijft het kabinet vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet maakt vandaag de werkgroepen bekend die de heroverwegingen moeten maken die tot de noodzakelijke 35 miljard aan bezuinigingen moeten leiden.

De werkgroepen worden voorgezeten door (oud-)topambtenaren. Naast ambtenaren van betrokken vakdepartementen zullen ook externe deskundigen betrekken bij de werkgroepen. "In hun analyse en voorstellen zijn zij niet gebonden aan bestaande wetgeving, het coalitieakkoord, kabinetsafspraken, departementale begrenzingen of ministerieel beleid. De werkgroepen krijgen de opdracht om alle relevante informatie en analyses neer te leggen om zo tot een gewogen politieke besluitvorming te komen, zonder daarop een voorschot te nemen'', aldus het kabinet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.