Home

Achtergrond 193 x bekeken

'Jumbo verrassende koper Super De Boer'

Analist Richard Withagen van SNS Securities reageerde vandaag verrast op het bod van supermarktbedrijf Jumbo op branchegenoot Super De Boer.

C1000 was in zijn ogen een meer voor de hand liggende koper. "Jumbo is een stuk kleiner en tast diep in de buidel voor de overname'', aldus Withagen. "Kennelijk is de drang om te groeien bij Jumbo zo groot dat ze deze redelijk dure aankoop willen doen.''

Jumbo maakte eerder vanochtend bekend 4,20 euro per aandeel Super De Boer te bieden, waarmee het bod in totaal op 480 miljoen euro komt. Het aandeel Super De Boer schoot bij de opening van de handel op het Damrak met bijna 20 procent omhoog tot 4,16 euro.

Lees ook: Jumbo biedt 480 miljoen voor Super de Boer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.