Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Jumbo biedt 480 miljoen voor Super de Boer

Supermarktketen Jumbo wil het beursgenoteerde Super de Boer (SdB) overnemen.

Jumbo biedt 480 miljoen euro, ofwel 4,20 per aandeel Super de Boer. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Casino Guichard-Perrachon steunt het bod mits de directie en commissarissen van Super de Boer akkoord gaan. De Franse supermarktketen heeft 57 procent van Super de Boer in handen.

"De voorgenomen transactie past uitstekend in onze groeistrategie'', aldus het familiebedrijf Jumbo. De supermartketens benadrukken dat er nog geen deal is en dat de partijen met elkaar in gesprek zijn.

Jumbo verwacht op korte termijn de boeken van Super de Boer in te kunnen zien. Het bedrijf zegt ervan overtuigd te zijn dat het bod "zeer aantrekkelijk'' is voor alle belanghebbenden van Super de Boer, inclusief de aandeelhouders.

Over een bundeling van supers in Nederland wordt al maanden gespeculeerd. Consumenten zijn op zoek naar de laagste prijzen in de huidige recessie. Om de marges op peil te houden zoeken supermarkten daarom naar schaalgrootte op het gebied van inkoop.

Consumenten zijn op zoek naar de laagste prijzen in de huidige recessie. Om de marges op peil te houden zoeken supermarkten daarom naar schaalgrootte op het gebied van inkoop. Daar komt bij dat Albert Heijn al jarenlang de onbetwiste marktleider is in Nederland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    tonnie

    Gaat Neelie Kroes nu ook in grijpen.Nee natuurlijk niet,dit is goed voor de consument !!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.