Home

Achtergrond 211 x bekeken

Jaarlijks 2,5 % meer boter

De mondiale boterproductie gaat tot 2018 jaarlijks met 2,5 % stijgen, verwachten OESO en FAO. Maar er komt geen groei uit Europa, Nieuw-Zeeland, Australie of de VS. India en Rusland gaan hier flink aan de boom schudden.

Ook de wereldproductie van vol melkpoeder gaat de komende tien jaar fors stijgen: plus 2,2 %. Hier is de groei van de traditionele zuivellanden matig (Nieuw-Zeeland, plus 3 %, niet meegerekend. De grootste plus wordt verwacht in China (plus 33 %) en Brazilie (plus 24 %).

De productie van mager melkpoeder gaat tot 2018 het minst hard stijgen. OESO en FAO denken dat deze productie mondiaal met 1,0 % omhoog gaat. Ook hier geldt: de groei komt van buiten Europa, Nieuw-Zeeland en Australie.

prognose:

minste groei in traditionele zuivellanden

Of registreer je om te kunnen reageren.