Home

Achtergrond

'Jaarcontract energie voordelig voor klant'

Consumenten die willen profiteren van lage energietarieven kunnen het beste via een prijsvergelijker op internet een jaarcontract afsluiten met welkomstkorting of actietarief.

Door elk jaar over te stappen kunnen klanten steeds het meest voordelige tarief kiezen. Dit blijkt uit de nieuwste prijspeiling van de Consumentenbond die vandaag is gepubliceerd. De bond wijst erop dat kortingen vaak gelden voor een beperkte periode en daarom een vertekend beeld geven. "Na afloop van een voordeelperiode betalen consumenten automatisch het reguliere hogere tarief.''

Energiegebruikers die niet elk jaar willen overstappen kunnen overwegen een driejarig contract af te sluiten met vaste tarieven, die nu erg laag zijn, aldus de Consumentenbond. Klanten met een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven profiteren op dit moment het meest van de recente prijsontwikkelingen, blijkt uit de prijspeiling. Voor elektriciteit betalen zij gemiddeld 6 procent minder dan een half jaar geleden en voor gas 36 procent minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.