Home

Achtergrond 195 x bekeken

Inzet Koenders voor arme landen geëerd

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is in New York uitvoerig bedankt voor zijn inzet om het lot van ontwikkelingslanden in de economische crisis op de kaart te zetten.

In een maandag in New York gepresenteerd rapport van de commissie onder leiding van Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz wordt de noodzaak van een rechtvaardiger financieel systeem en eerlijke handel beschreven. Voormalig voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, D'Escoto Brockmann, installeerde de commissie.

Koenders fungeerde als speciaal gezant. Maandag is hij benoemd tot honorair lid van de commissie-Stiglitz. Volgens D'Escoto Brockmann was de rol van Koenders 'uitgebreid en effectief'.

Nederland wil donderdag en vrijdag tijdens de G20-top in Pittsburgh de positie van de armste landen verder bespreken. Vlak voor de G20-top houdt Nederland nog een speciale bijeenkomst in New York over de gevolgen van de crisis voor ontwikkelingslanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.