Home

Achtergrond 220 x bekeken

Industrie verwerkt veel aardappelen in augustus

De industrie heeft in augustus 280.200 ton aardappelen verwerkt tot consumptieproducten. Dat is ruim 61.000 ton meer dan in augustus vorig jaar.

Alleen in de maanden juni, juli en augustus zijn er 839.000 ton aardappelen verwerkt, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie. "Dat is bijna 15 procent meer dan in dezelfde periode van 2008. De lage marktprijs van aardappelen heeft er toe geleid dat de in Nederland gevestigde fabrieken volop hebben verwerkt. Het maximaal profiteren van de lage aardappelprijs zal wellicht voor enige voorraadvorming hebben gezorgd."

Dit jaar is er tot en met augustus 2.247.800 ton aardappelen verwerkt tot consumptieproducten. Dat was in dezelfde periode vorig jaar 2.125.700 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.