Home

Achtergrond 567 x bekeken 1 reactie

Indrukwekkende machines Innovagri

Beurs biedt nieuwste van het nieuwste: maisdorsers, hakselaars en veel trekkers

Groot landbouwevenement

Afgelopen woensdag ben ik naar Innovagri geweest. Dit is een tweedaags evenement, dat vergelijkbaar is met de Landbouw-RAI of de SIMA. Maar hier wordt het materieel in de openlucht gedemonstreerd. Dit evenement wordt om de twee jaar gehouden. Dit jaar was de derde editie. De vorige keer waren er in totaal 32.000 bezoekers.

Oppervlakte van 70 ha

Op een oppervlakte van maar liefst 70 hectare waren alle merken vertegenwoordigd. In totaal waren er 200 exposanten en werden er 500 machines gedemonstreerd. Het nieuwste van het nieuwste was te zien; dorsende maaidorsers, hakselende maishakselaars, en veel trekkers.

Indrukwekkend materieel in buitenlucht

Over het algemeen was er veel groot, indrukwekkend materieel. Maar voor de gewone boer was het eigenlijk niet geschikt. Maar het was daardoor niet minder leuk om te zien; veel beter dan stilstaande machines in een overdekte hal.

Stof wegspoelen met bier

Door de droogte was er wel enorm veel stof. Maar dat was logisch door al dat materieel wat er draaide. En met een glas bier was dit snel weggespoeld. Zo werd het een geslaagd dagje uit. Ik heb veel gezien, gehoord en beleefd en over twee jaar kom ik zeker weer terug. Foto’s van Innovagri kan ik helaas niet sturen. Maar er is vast meer te zien op: www.innovagri.com.

Nieuwe bouwvergunning zonneschuur

We zijn ook nog altijd bezig met onze fameuze gratis zonneschuur. Hiervoor dienen we weer een nieuwe bouwvergunning in. De architect heeft wat kleine dingen veranderd. De schuur staat nu in lijn met de andere gebouwen (25 graden zuidoost) en staat niet meer pal op het zuiden. We blijven rekenen met dezelfde maat van 25 x 50 meter en met een eenzijdig dak met een hoogte van 11 meter. Ook doen we er een dossier bij om duidelijk aan te geven dat we deze 1.500 vierkante meter echt nodig hebben en dat we niemand lastig zullen vallen. We hopen dat het dit keer gaat lukken.

Foto

Eén reactie

 • no-profile-image

  Patrick Feliers

  Was er (op uitnodiging) ook op een van de vorige edities (ik dacht 2007).
  Prima demo-expo en vooral grondbewerkingen recht voor de raap op zo een sture droge grond .
  Ik herinner mij ook nog dat we een dag nodig hebben gehad om het terrein rond te komen ( we kenden daar nogal wat constructeurs (grondbewerking)vandaar...) en waren nadien even goed bekaf gelukkig hadden we nog een avondbuffet achteraf op de stand van de uitnodiger.
  Wat ik ook knap vond dat is dat op het einde van de dag de belangrijkste machines nog allemaal even naast elkaar kwamen pronken en een pick-up terreinwagen met een wel erg zware booster achterop met muziek dit pronken liet opmerken.

  Een echt frans gedoe.

  Een ander gedoe was hoe we daar gekomen waren

  We hadden in de voormiddag het vliegtuig genomen in Wenen zijn via tussenstop in Copenhagen naar Brussel gevlogen daar heeft een kennis mijn eigen wagen voorgereden en zijn S'avonds nog naar daar vertrokken via de weg richting hotel op 20 km vandaar vandaan.
  een dagje aldaar S'avonds laat terug naar zelfde hotel en S'morgens 7 uur terug met de auto richting Hongarije.
  Was dan om iets na middernacht terug thuis. moe maar tevreden .

  Maar Jan word dat niet ieder jaar georganiseerd?

Of registreer je om te kunnen reageren.