Home

Achtergrond

Incestschandaal schokt Australie

Australië is in de ban van een incestschandaal, waarin een man zijn dochter dertig jaar lang verkrachtte en zeker vier kinderen bij haar verwekte.

Volgens de krant Herald-Sun begon de verdachte met de dagelijkse verkrachtingen toen zijn dochter elf jaar oud was. Het Australische dagblad baseert zich op bronnen binnen de politie.

Alle kinderen uit de incestrelatie werden geboren in ziekenhuizen in de stad Melbourne, in de zuidoostelijke staat Victoria. Een van de kinderen zou kort na de geboorte overleden zijn, als gevolg van ernstige gezondheidsproblemen. De andere kinderen kampten na hun geboorten ook met afwijkingen.

De dochter en de drie overgebleven kinderen zijn ondergebracht in een opvanghuis. Op last van de rechtbank zijn geen nadere details bekendgemaakt over de verdachte. Het zou gaan om iemand die ouder is dan zestig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.