Home

Achtergrond

Iets minder bezoekers varkensweekend

Het Weekend van het Varken heeft dit jaar 8.000 bezoekers getrokken.

Dat is minder dan vorig jaar, toen er 10.000 mensen op het weekend afkwamen. In het Weekend van het Varken stellen elk jaar verschillende varkensbedrijven hun deuren open voor publiek.

"Dit jaar deden er vijftien bedrijven mee aan het weekend, vorig jaar waren dat er zeventien", verklaart Mellanie Vellekoop van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. "Bovendien hadden we een andere datum dan vorig jaar, waardoor er veel andere activiteiten waren en hield een bedrijf dat vorig jaar nog meedeed nu zelf een open dag die 2.000 bezoekers trok. Misschien zijn er, naarmate de zichtstallen langer bestaan, ook wel steeds meer mensen die er al eens geweest zijn."

Ondanks het lagere bezoekersaantal spreekt Vellekoop van een geslaagd evenement. "Uit de reacties die ik van zichtstalhouders krijg blijkt dat de bezoekers erg enthousiast zijn. Bovendien is duidelijk dat veel van de bezoekers weinig kennis van en ervaring met de sector hebben. Voor velen is het echt nieuw hoe het er in de sector aan toe gaat." De doelgroep van het weekend zijn gezinnen met kinderen. "Daar passen we de activiteiten ook op aan en dat is dan ook de belangrijkste groep die is geweest."

Het was voor het eerst dat het evenement in september werd georganiseerd. De organisatie hoopt voortaan een vast weekend te hebben waarin het plaatsvindt. "Het tweede weekend van september zou mooi zijn. Eerder hebben we het wel eens in het voorjaar gedaan, maar dan zijn er helemaal veel activiteiten. Later in de herfst is het weer minder."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.