Home

Achtergrond

ING: economisch herstel niet breed gedragen

De Nederlandse economie gaat weer groeien, maar dat kan niet voorkomen dat de werkloosheid volgend jaar fors gaat stijgen.

Dat denkt het ING economisch bureau. De bank vindt dat de Miljoenennota consumptie niet ten goede komt. De economie staat er volgens ING nu iets beter voor dan eerder dit jaar. De Amsterdammers denken nu dat de economie op jaarbasis 4,2 procent verliest, in plaats van de eerder gerapporteerde 4,5 procent.

De bank stelde ook de verwachting voor de werkloosheid bij. Eerder ging de bank uit van 8,5 procent van de beroepsbevolking, nu is dit 8 procent. De overheidsplannen, voor zover er plannen zijn, brengt de consument niet in de stemming om te gaan consumeren, aldus ING.

Er wordt wel gesproken over bezuinigingen, maar niemand weet waar, en daarom houden consumenten de hand op de knip. Daarom moet herstel van de export komen. Gelukkig krimpt de wereldhandel niet langer. Probleem is wel dat de euro in waarde sterk is gestegen, en Europese producten voor buitenlanders dus duur zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.