Home

Achtergrond 211 x bekeken

Horeca tegen wijzigingen Drankenwet

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is tegen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet omdat het tot willekeur leidt, waardoor onder meer het drankgebruik onder jongeren zou toenemen.

En dat haaks op het beleid om het drankgebruik onder hen terug te dringen, schrijft de belangenorganisatie in een brief aan de Tweede Kamer.

In de plannen staat dat gemeenten meer bevoegdheden krijgen om de sluitingstijden van horecagelegenheden voor een groot deel zelf te bepalen. Volgens KHN leidt dat vooral onder jongeren tot 'dranktoerisme'. Jongeren gaan naar andere dorpen en steden om daar naar de kroeg te gaan omdat die nog niet dicht zijn.

KHN zegt dat dat haaks staat op het beleid om het drankgebruik onder jongeren te verminderen. Bovendien leidt het tot willekeur. In de plannen mogen gemeenten de regels over de drankverkoop in buurthuizen, sportverenigingen en studentenverenigingen bepalen. KHN is daar tegen, omdat het leidt tot onduidelijkheid en oneerlijke concurrentie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.