Home

Achtergrond 423 x bekeken 1 reactie

Hoogwatergeul bij Kampen

Bij Kampen komt een hoogwatergeul om water in de IJssel beter af te kunnen voeren.

Voor de aanleg van deze 'bypass' en een woonwijk trekt het kabinet bijna 190 miljoen euro uit. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat vrijdag bekendgemaakt.

Berichten dat de geul bij een dijkdoorbraak juist tot meer slachtoffers in Kampen zou leiden, blijken ongegrond, stelt staatssecretaris Tineke Huizinga (Waterstaat). Het waterschap had gevraagd dit goed te onderzoeken voordat zou worden besloten tot aanleg van de geul. De bypass is nodig omdat door verandering van het klimaat de IJssel steeds meer water te verstouwen krijgt.

Ruim 20 miljoen van de Rijksbijdrage gaat naar een nieuwe woonwijk aan het water, een nieuwe vaarverbinding en natuurontwikkeling. In totaal kost de geul 300 miljoen. In 2015 moet de hoogwatergeul klaar zijn, samen met een al geplande verdieping van de IJssel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Offer van Chr. offerplannen

    Wat hier gesteld wordt is dus óók niet helemaal waar. Alle maatregelen waar geulen worden gegraven en waar goede landbouwgrond wordt opgeofferd is een CDA -offer aan de linkse natuurlobby.
    Het toegenomen water wordt opzettelijk naar de IJssel gedirigeerd. Vele dijken zijn nu al bestand tegen de vermeende watertoename of kunnen daar nog aan worden aangepast. Aangelegde bossen in de uiterwaarden moeten worden geruimd. Jammer, het is nu Staatsbosbeheer die eigenaar is en die zal niet worden gemaand dan wel worden onteigend om aan de bergingsverplichtingen te voldoen

Of registreer je om te kunnen reageren.