Home

Achtergrond 154 x bekeken

Honderden protesteren tegen afvaloven

Een demonstratie tegen de komst van een grote afvalverbandingsinstallatie heeft zaterdag in Harlingen volgens de organisatoren bijna duizend belangstellenden getrokken.

"De afvaloven is niet schoon genoeg. Bovendien is het besluit om de oven te bouwen absoluut niet democratisch genomen'', zei initiatiefnemer Frank Petersen.


Afvalverwerkingsbedrijf Omrin wil de centrale in Harlingen, aan de rand van de Waddenzee bouwen. Volgens het bedrijf is er momenteel onvoldoende capaciteit om het afval te verwerken en moet de nieuwe installatie in Friesland een oplossing bieden.


De manifestatie vond plaats op de Grote Brede Plaats in Harlingen. Optreden van zangeres Nynke Laverman en dichteres Albertina Soepboer lardeerden het protest. "Het leeft hier wel. Mensen hebben vlaggen opgehangen en posters op de ramen geplakt met ons protestlogo'', aldus Petersen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.