Home

Achtergrond

Handel wil elementen uit cao glastuinbouw

De Nederlandse groente- en fruithandel wil voor de eigen cao elementen uit de cao glastuinbouw overnemen.

Koepel Frugi Venta kreeg van de leden geen mandaat om een loonsverhoging in te brengen in de onderhandelingen. De vakbonden hebben dat nulbod niet geaccepteerd. "Sinds de vakantie ligt het overleg nu stil", zegt een secretaris Leo Welschen van Frugi Venta. "We krijgen signalen van onze leden dat de marges sterk onder druk staan, het gaat zeer moeizaam."

Net als de cao glastuinbouw willen werkgevers en werknemers werken aan een mobiliteitscentrum. "Er zijn nog vacatures en er zijn bedrijven die inkrimpen. Dat huiswerk hebben we nu al gedaan, maar de onderhandelingen zijn vastgelopen."

Hoe ernstig de druk op de marges van de handelspartijen is, blijft onduidelijk. Inzicht ontbreekt daarvoor. "Er zijn geen faillisementen, maar we zien wel wat overnames."

Of registreer je om te kunnen reageren.