Home

Achtergrond 204 x bekeken

Handel in tulpen op laag niveau

De handel in tulpenbollen bevindt zich op een laag niveau. En dat is dan voorzichtig uitgedrukt, want ook zijn er vakgenoten die over dramatisch spreken.

Er worden dan ook grote overschotten gemeld en is het duidelijk dat veel bollen geen baas zullen vinden. Wereldwijd zijn er te weinig orders geboekt en is er dus te weinig vraag naar dit product. Wat de broeierij betreft is het zo, dat veel grote broeiers ook zelf de benodigde bloembollen telen. Ook zij kunnen de grotere maten niet of nauwelijks afzetten, hetgeen in de praktijk zal betekenen dat de grotere maten (zift 12 en op) gebruikt zullen gaan worden voor de broeierij inplaats van de gebruikelijke kleinere maten.

Een en ander zal ook betekenen, dat er zwaardere tulpen (bloemen) zullen worden geproduceerd. Te hopen is dat als die bloemen op de markt komen, het prijsbeeld is hersteld en er goed geld voor de bloemen wordt betaald, mede waardoor de handel in bollen voor het nieuwe seizoen kan aantrekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.