Home

Achtergrond

Haagse jongeren klussen voor de stad

De gemeente Den Haag wil jongeren tegen een beloning laten klussen voor hun wijk en stad.

Door bijvoorbeeld bejaarden te helpen of straatmeubilair te repareren kunnen jongeren van 8 tot 23 jaar punten verdienen. Die kunnen via een website worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een vrijkaartje voor een wedstrijd van eredivisieclub ADO Den Haag, een theatervoorstelling of een cursus rappen.

Wethouder Sander Dekker (VVD, onderwijs, jeugd en sport) gaf donderdag het startsein voor het project in Transvaal, een van de drie wijken waar de komende tijd wordt proefgedraaid. Als het een succes wordt, komen ook andere wijken aan de beurt. "Het moet zo groot worden als maar kan'', zei Dekker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.