Home

Achtergrond 1 reactie

'Grotere rol voor PVV in promotie van vlees'

Het Productschap Vee en Vlees zou een grotere rol moeten krijgen in de voorlichting over en promotie van vlees.

Er is grote behoefte aan een organisatie die vlees op een goede manier op de kaart zet. Die mening verwoordde Gilles van Dalen, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) bij de opening van de slagersvaktentoonstelling Slavakto in Utrecht.

Van Dalen zegt niet te hebben willen pleiten voor een heroprichting van het Voorlichtingsbureau Vlees dat eind 2005 werd opgeheven. "We hebben wel een sterke organisatie nodig, gedragen door de hele sector die in tijden van crisis of een probleem het voortouw kan nemen. Het zou een goede zaak zijn als dat weer via het PVV gaat lopen. De financiering van dit soort activiteiten moet dan ook anders worden geregeld als in het verleden."

Sinds de opheffing van het Voorlichtingsbureau is de heersende mening dat elke schakel van de keten zijn eigen promotie moet doen. Wat Annechien ten Have (LTO varkenshouderij) betreft blijft dit ook zo. Een generieke campagne over varkensvlees is in haar optiek dan ook in de eerste plaats een zaak voor de COV, de branche-organisatie voor de vleessector. Zo’n generieke campagne heeft wel haar sympathie. Ten Have wijst verder op het internetplatform www.vlees.nl waaraan de COV werkt en wat de taak van voorlichting over vlees zal krijgen.

Wyno Zwanenburg van de NVV inventariseert de mogelijkheden om in Brussel geld los te krijgen voor een promotiecampagne varkensvlees. "Het PVV zou een uitvoerende rol kunnen krijgen in een eventuele campagne", aldus Zwanenburg. Hij zegt ook niet meteen tegenstander te zijn van een grotere rol voor het PVV of een andere organisatie in de promotie en voorlichting rond vlees.

Secretaris Richard van der Kruijk van de COV wijst erop dat de voorlichtingssite van de COV begin 2010 operationeel zal moeten zijn. Ook de KNS zal naar alle waarschijnlijkheid participeren in dat platform. "Het initiatief is breder dan alleen de industrie."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Van Dalen van de KNS vindt, "Er is grote behoefte aan een organisatie die vlees op een goede manier op de kaart brengt". Nu ben ik het daar volkomen mee eens, vooral met dat woord goede. Misschien een nieuw product is bloed kalveren, zie http://www.agd.nl/1085154/Nieuws/Artikel/Ruim-honderd-dode-kalveren.htm Ze gaan toch al dood, dus alleen een beetje zout en peper erop en je hebt een uitstekend nieuw product. Advies aan Wyno van de NVV is, kijk en vraag eens bij de van Drie groep hoe ze die 3 miljoen euro hebben verkregen, en hoe ze de regels hebben kunnen omzeilen, ik zou ook Rob Geus weer eens vragen, dat werkte best goed. Annechien ten Have van de LTO, je weet wel zij die 450 duizend Euro van de achterban, lidmaatschap geld dus, gewoon verpaste achter de schermen, misschien zou zij ook wat geld kunnen lospeuteren bij de PVV uit het lidmaatschap potje van de leden voor de nieuwe campagnje, ze heeft er ervaring mee. De PVV een uitvoerende rol geven zou ik niet doen, dat is vragen om problemen. Die vleesindustrie moet zich dienstbaar opstellen. Mensen hebben niet veel vlees nodig, dus hoef je dat ook niet te promoten, dat is gewoon crimineel en asociaal als je dat wel doet. Een beetje pas op de plaats zou de vlees sector sieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.