Home

Achtergrond 320 x bekeken

Grote belangstelling houdbaarheidskeuring Dahlia

De tweede dag van de Speciale Dahliakeuringen, die de KAVB organiseert, liet deze week een duidelijk grotere belangstelling zien voor de houdbaarheidskeuring.

Ondanks lokale onweersbuien met hagel in het afgelopen weekeinde, lukt het een aantal inzenders om fraaie bloemen in te zenden voor de keuring. Zo wist H.A. van Eeuwijk uit Lisserbroek twee hoge scores te behalen in de Bekerkeuring met de witte baldahlia Ryecroft Jan en met de eveneens witte Tsuki-Yori-No-Shisha. De topjes van de lintbloemetjes bij deze cultivar zijn gesplitst, wat fimbriaat wordt genoemd.

Deze Japanse cultivar is in 1960 geregistreerd en weet nog iedereen te bekoren. J. van der Linden zond de blauwroze met donkerpaars gestreepte en gestippelde Candy Club in voor de Lammerse Bokaal. Deze cultivar is zo nieuw, dat hij nog niet geregistreerd is en nu op de proeftuin is opgeplant ter registratie.

Bij de houdbaarheidskeuring waren de eerste afzwaaiers van vorige week te betreuren, maar een zevental cultivars begon vol goede moed in goede conditie aan de tweede week. De combinatie Van der Vlugt-Kops hield een nog een behoorlijk aantal cultivars in de race. Nieuwe concurrent in deze vormde Ariko Dahlia Veredeling uit Voorhout die met 11 vazen ook aan de houdbaarheidskeuring ging deelnemen.

Ada’s Attraction trok direct de aandacht. Volgende week maandag 7 september, is er weer een Dahliakeuring in Lisse bij KAVB – CNB. Alle dahliabedrijven worden nogmaals uitgenodigd om deel te nemen aan deze keuringen en de vakgenoten te tonen hoe fantastisch het product dahlia is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.