Home

Achtergrond 3822 x bekeken

Groot akkerbouwbedrijf in Hoeksche Waard

In het midden van de Hoeksche Waard staat een mooi verkaveld akkerbouwbedrijf te koop. De 80 hectare kleigrond is uitstekend en geschikt voor alle teelten.

Het bedrijf is echter ook zeer geschikt voor het opzetten van een melkveebedrijf, zegt Jan Staal van Staal Makelaars. In dat geval is het mogelijk hier een bedrijf voor 250 melkkoeien te bouwen, aldus Staal. Het huidige bouwplan bestaat uit de traditionele gewassen zoals aardappelen, bieten, tarwe en luzerne. De kwalitatief hoogwaardige grond legt de basis voor prima opbrengsten. “Het is goed mogelijk topopbrengsten te realiseren”, aldus Staal.

De boerderij staat 2 kilometer buiten Klaaswaal in een echt akkerbouwgebied. Bij de boerderij hoort 74 hectare grond. Hiervan wordt circa 10 hectare gepacht. Bijna alle grond ligt rondom of tegenover de boerderij. De grond heeft grotendeels een afslibbaarheidspercentage tussen de 28 en 40 procent. "De kavels zijn goed gedraineerd, hebben een prima vlakligging en het betreft opdrachtige grond”, zegt Jan Staal. De percelen kunnen allemaal worden beregend. Aankoop van extra grond is mogelijk. Daarnaast kan er jaarlijks los land worden bijgehuurd.
Bij de boerderij horen vier schuren. De oorspronkelijke landbouwschuur is gebouwd in 1930. Deze is 34 meter lang en 17 meter breed. In deze schuur zijn vier koelcellen met ondergrondse buitenluchtkoeling. De vier koelcellen hebben een gezamenlijke capaciteit van 715 ton. Hieraan vastgebouwd is een machineberging van 14 bij 20 meter,
Daarnaast is er nog een aardappelkoelhuis met twee vaste cellen en een gezamenlijke opslagcapaciteit van 850 ton. Deze schuur is gebouwd in 1985, is 26 meter lang en 15 meter breed. Het koelhuis is geheel voorzien van ondergrondse buitenluchtkoeling via een betonnen roostervloer. De bewaring wordt geregeld met een semi-automatische bewaarcomputer. Verder zijn er nog een wagenschuur en een poterbewaarplaats. De laatste wordt nu gebruikt voor opslag van gewasbeschermingsmiddelen.

Meer informatie:
Staal Makelaars, Jan Staal, 0162 – 57 04 71 of 06 – 53 216 329, www.staalmakelaars.nl


Bekijk meer foto's »


Download brochure »

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.