Home

Achtergrond

Greenery verlaagt heffingen en tarieven voor telers

Leden van The Greenery hoeven in 2010 minder te betalen voor onder meer logistieke diensten.

The Greenery heeft dit jaar samen met telers de kosten van de afdeling Sourcing-NL met 15 procent weten te verminderen. In alle productgroepen zullen telers komend jaar op een lager kostenniveau uitkomen dan in 2009. De hoogte van de kostenverlaging verschilt per productgroep. Voor de seizoensproducten als hardfruit en spruiten geldt het lagere tarief pas vanaf 1 oktober 2009.

De kostenbesparingen zijn deels door telers en deels door de afdeling Sourcing gerealiseerd. De afdeling Sourcing, die onder meer de productstroom van teler naar The Greenery coördineert, wist kosten te besparen door efficiënter om te gaan productstromen. Ook zijn concern, marketing- en personeelskosten teruggedrongen. Telers clusterden bijvoorbeeld het productaanbod om transportkosten te verminderen.

Telers zijn door het nieuwe tarieven- en heffingenstelsel gestimuleerd om kosten voor logistiek te verminderen. Vóór 2008 betaalden telers een heffing over hun omzet om logistieke kosten voor alle productgroepen te kunnen betalen. In een nieuw stelsel worden telers belast voor de kosten die zij veroorzaken in de keten. Kostenmaker is op die manier kostendrager.

The Greenery gaat in 2010 door met verdere kostenbesparingen. De verlaagde tarieven worden ook doorgevoerd in het nieuwe samenwerkingsmodel dat The Greenery onlangs presenteerde. "Zowel het bedrijf als onze telers hebben kritisch naar de ketenkosten gekeken. We zijn dan ook blij dat we met de tarieven voor 2010 een bijzonder scherp en concurrerend niveau uitkomen", verklaart Jelte van Kammen, directeur Sourcing-NL.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.