Home

Achtergrond

Greenery en Bayer gaan wereldwijd samenwerken

Afzetorganisatie The Greenery en Bayer Cropscience, fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen, intensiveren de samenwerking om residu op groente en fruit te verminderen.

Vandaag ondertekenden beide organisaties daartoe een overeenkomst. Sinds 2008 werken beide partijen in Nederland en Europa samen aan maatregelen in diverse productgroepen om residu te verminderen. ”Dat gebeurt sinds dit jaar ook op wereldwijde schaal,” meldt een woordvoerder van The Greenery.

Bayer en The Greenery proberen het aantal werkzame stoffen in gewasbeschermingsmiddelen te verminderen, in te spelen op aanvullende residu-eisen van supermarktketens en bepaalde werkzame stoffen op termijn niet meer te gebruiken. ”Dat moet leiden tot verbeteringen op de wettelijk gestelde residu-eisen.”

In totaal lopen er 30 tot 40 projecten voor alle groente en fruit. The Greenery maakt daarbij gebruik van een uitgebreide database van residu-analyses. In Europa werkt The Greenery bijvoorbeeld samen met Bayer bij de teelt van Italiaanse druiven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.