Home

Achtergrond 388 x bekeken 4 reacties

Grasland scheuren ter bestrijding van engerlingen mag

Minister Gerda Verburg (LNV) geeft boeren eenmalig toestemming om grasland te scheuren ter bestrijding van engerlingen.

Dat heeft het ministerie van LNV vanmiddag bekendgemaakt. Het scheuren is aan strenge voorwaarden verbonden. Boeren moeten dit vooraf melden bij Dienst Regelingen. Bovendien moeten ze met een deskundigenrapport aantonen dat ze aanzienlijke schade lijden door de engerlingen.

Op zandgronden, vooral in het oosten van Nederland, heeft een aantal boeren veel last van engerlingen, larven van keversoorten als de mei- en junikever. De kevers vreten de wortels van het gras aan, dat daardoor doodgaat.

Er zijn geen goede chemische middelen ter bestrijding van de engerlingen. Het scheuren van grasland is wel een effectieve manier om de plaag te bestrijden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nmv lid

  nmv bedankt dat jullie dit er door hebben gekregen.

 • no-profile-image

  anne

  Zoals we eerder in nieuwe oogst en agd hebben kunnen lezen heeft LTO hier de afgelopen weken flink aan getrokken, waarbij er zelfs met minister over spraken. Kennelijk NMV ook ? Geloof je het zelf ?

 • no-profile-image

  Hans

  Ik zal wel gek zijn, maar ik heb nooit iets gelezen van de NMV over engerlingen, behalve de dag nadat de regeling bekendgemaakt is. Hardstikke leuk om het te claimen, dat kan iedereen. LTO zal vaak iets niet goed doen, dat ze zich inzetten voor boeren met engerlingen was al weken bekend.
  Of heeft de NMV de derogatie in Brussel vanochtend ook eigenhandig geregeld misschien?

 • no-profile-image

  Theo

  goedzo LTO jullie hebben weer voorde volle 0% in zet getoond.

Of registreer je om te kunnen reageren.