Home

Achtergrond

Goede kwaliteit voor derde dahliakeuring

De kwaliteit van de dahlia's die vandaag voor de derde speciale keuring werden aangeboden is goed te noemen, met uitschieters naar boven.

Voor enkele inzenders was het wel een hele klus om goed materiaal te snijden, omdat op de percelen de bloemen van met name de forse dahlia’s door de wind langs elkaar schuren en dus kwaliteitsverlies opleveren. Prima is de inzending van H. van Eeuwijk en Zn., die onder andere de gele cactus zaailing 02-07 (foto) ter keuring aanbood. Het bloemblad is aan de punten ingesneden hetgeen voor een speciaal effect zorgt. Van Eeuwijk bracht verder de zalmkleurige semi cactus Dahlia 'P.G. Woodhouse' naar de keuringszaal, alsmede onder andere de mooi gevormde Dahlia 'Caballero' en de paars/witte semi cactus D. 'Geerlings Sorbet'.

De Fa. Bisschops presenteert in de keuringszaal de mooi rode Dahlia 'Garden Wonder', die is voortgekomen uit de weefselkweek, een fris groen gewas heeft en mooi gevormde bloemen. Van der Vlugt- Kops zette een flink aantal zaailingen op de keuringstafel. Onder deze nieuwelingen bevindt zich onder andere de zeer donkerrode 06-17 en de diep citroengele VK 6.

Arie C. Koot showt onder meer de purperen Dahlia 'Karla' en de goudgele D. 'Bocherell', alsmede de purperen 61-08.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.