Home

Achtergrond 174 x bekeken

Gemengde gevoelens bij cannabisverkopers

Met gemengde gevoelens heeft de Bond van Cannabis Detaillisten (BCD) woensdag gereageerd op de uitgelekte plannen van het kabinet voor het handhaven van het gedoogbeleid voor softdrugs.

De ideeën om de branche kleinschaliger te maken (bijvoorbeeld met een pasjessysteem) gaan er niet in, maar dat coffeeshops straks een grotere handelsvoorraad in huis mogen hebben, is met jubel ontvangen.

Volgens ingewijden wil het kabinet dat kleinere coffeeshops straks de lokale markt met een beperkte klantenkring bedienen. Buitenlandse klanten zijn niet meer welkom. Een pasjessysteem moet toeristen buiten de deur houden.

"Die pasjes zullen niet werken en die komen er niet'', voorspelt Michael Veling van de bond. "Maar we zijn blij dat gedacht wordt over het vergroten van de handelsvoorraad die nu niet meer dan 500 gram mag zijn. Dat haalt een hoop stress weg.'' Volgens Veling worstelt menig coffeeshophouder met de beperking omdat er steeds meer soorten komen en die moeten ze wel in huis hebben om te kunnen verkopen. De ministerraad praat vrijdag over het gedoogbeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.