Home

Achtergrond

Gele Sternbergia met Columbus aan kop bij bloemenkeuring

Net als voorgaande jaren organiseert de KAVB speciale keuringen rondom de najaarsbloeiende bolgewassen.

Het is een themakeuring met verschillende keuringsdagen waarvan de volgende twee plaatsvinden op 21 september en 5 oktober. Het spits werd afgelopen week afgebeten met een zeer gevarieerde keuring. Er was zowel belangstelling voor deelname aan de prijsvraag voor afgesneden bloemen, als voor de prijsvraag voor najaarsbloeiende bol-, knol- en wortelstokgewassen. Bij de gewassen op pot scoorde Th.J. de Groot met de mooie gele Sternbergia angustifolia,die van de jury 9,50 punten kreeg.

CeesBreed kreeg een 9 voor zijn pot Amarygia 'Alba', de witte vorm van 'Parkeri' en voor de gele Oxalis lobata. Bij de afgesneden bloemen maakte Kwekerij Davelaar grote indruk met zijn collectie Crocosmia (Montbretia). De oranjegele 'Columbus' scoorde maar liefst 9,35 punten en oranjerode 'Mistral' 9,30 punten. Naast de bloem liet Kwekerij Davelaar ook zien dat Crocosmia zeer geschikt is om in vrucht te gebruiken. De bessen in de bloeiwijze zijn buitengewoon decoratief. Voor veel bezoekers was de inzending Tritonia van Dames & Beelen een bijzondere. Zo vaak is dit gewas , zeker niet buiten de KAVB keuringszaal, te zien. Deze sierlijke Zuid-Afrikaanse bolgewasjes kregen beide een 9. De Goede Bloembollen trok de aandacht met de fijne hangende rode bloemetjes van Bessera elegans en de commissie van deskundigen waardeerde het op 9,20 punten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.