Home

Achtergrond 234 x bekeken 1 reactie

Geest uit de fles

In de strijd tegen de economische crisis wil het CDA het mes zetten in het aantal ministeries.

Volgens fractievoorzitter Pieter van Geel mag het kabinet bij haar bezuinigingsmaatregelen vooral zichzelf niet vergeten; het kan allemaal best wat efficiënter. Welke departementen op zijn lijstje staan, wil het Kamerlid niet zeggen. Op voorhand sluit hij in elk geval geen enkel ministerie uit.

Daarmee tekent zich in het parlement een meerderheid af voor het schrappen van departementen. Eerder gaf coalitiepartner PvdA al aan dat de rijksoverheid met minder afdelingen af kan en dinsdag deed de VVD een soortgelijk voorstel. Voor LNV is dat geen goed nieuws. Dat departement wordt in dit verband vaak als eerste genoemd. Niet alleen de Partij voor de Dieren is voorstander van afschaffing, ook andere voorstanders van afslanking wijzen naar de dienst van Gerda Verburg.

Het CDA doet dit vooralsnog niet en dat valt ook niet te verwachten. Maar met de uitspraken van Van Geel is de geest wel uit de fles. En het lijkt onvermijdbaar dat het onderbrengen van landbouw bij een ander ministerie negatieve gevolgen heeft voor de mate waarin de belangen van de sector binnen en buiten het kabinet worden verdedigd. Het CDA doet er daarom goed aan de dop snel terug te duwen, of LNV toch uit te sluiten.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veehouder

    het cda doet er goed aan om eerst in het aantal partijen en mensen in de tweede kamer te gaan snijden, te beginnen bij het cda.......

Of registreer je om te kunnen reageren.