Home

Achtergrond

Geen verandering olieproductie Opec

De olieproducerende landen verenigd in de Opec hebben besloten de olieproductie ongewijzigd te laten.

Het herstel van de economie is volgens de organisatie te fragiel om een wijziging door te voeren.

Al eerder voorspelden ministers van de organisatie van olie-exporterende landen dat de productie geen veranderingen zou ondergaan. De twaalf OPEC-landen, goed voor 40 procent van de wereldwijde olieproductie, besloten eind vorig jaar nog tot een productiebeperking van 4,2 miljoen vaten per dag.

De OPEC zegt tevreden te zijn met het huidige prijsniveau van olie. De prijs van een vat lichte Amerikaanse ligt nu rond de 70 dollar. "Dit niveau is goed voor iedereen, voor zowel consumenten als de producenten", aldus de Saudische olieminister Ali al-Naimi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.