Home

Achtergrond 214 x bekeken

Geen einde aan daling van Britse varkensprijzen

De in juli begonnen dalende lijn van de Britse varkensprijs is de afgelopen weken doorgegaan.

In de voorlaatste week van augustus kwam de gemiddelde notering van het varkensschap BPEX (DAPP) uit op 152,3 pence (ongeveer € 1,73) per kilo. Half juli werd nog een recordprijs van 155,6 pence neergezet.

BPEX wijst de daling onder meer aan een lagere vraag door het tegenvallende zomerweer. Het aantal geslachte varkens ligt de laatste maanden gemiddeld 3 procent hoger dan vorig jaar. Veel van die varkens komen volgens BPEX echter op de spotmarkt terecht en hebben geen invloed op de op contractprijzen gebaseerde DAPP.

Door lagere slachtcijfers begin dit jaar komt het aantal geslachte varkens over de eerste zes maanden van 2009 nog altijd 3 procent lager uit op 4,40 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.