Home

Achtergrond

Gedeputeerde Drenthe beschuldigd van meineed

Oud-journalist van het Dagblad van het Noorden Gerard de Kleine heeft woensdag aangifte gedaan tegen VVD-gedeputeerde Tanja Klip van de provincie Drenthe.

De Kleine stelt dat Klip meineed heeft gepleegd.

De gedeputeerde moest op 16 juni voor een provinciale onderzoekscommissie verschijnen. Die commissie deed onderzoek naar het uitlekken van een geheim rapport uit het Asser provinciehuis naar het Dagblad van het Noorden in november 2008. Tijdens haar verhoor zei Klip onder ede nooit inhoudelijk met de oud-journalist over het gelekte rapport te hebben gesproken. Dit is volgens De Kleine in november vorig jaar echter meerdere keren gebeurd en dus loog de gedeputeerde volgens hem. Op meineed staat maximaal zes jaar celstraf. Gedeputeerde Klip wilde woensdagavond geen commentaar geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.