Home

Achtergrond

'Gebruik bioplastic houdt aardappelen langer goed'

De houdbaarheid van aardappelen kan met 50 procent worden verlengd door het gebruik van bioplasticverpakkingen.

Dat meldt aardappelgroothandel Flevostar op basis van een eigen onderzoek. Bioplastic wordt gemaakt uit natuurlijke producten, zoals zetmeel gewonnen uit aardappels of mais. Het materiaal is composteerbaar en kan worden omgezet in biogas. Ook kan het worden verbrand en vervolgens worden ingezet bij het opwekken van groene stroom.

Flevostar gebruikt op mais gebaseerde bioplastics. De aardappelen kleuren in een verpakking van bioplastic aanzienlijk minder snel groen, concludeert Flevostar-directeur Jaap Kodde. Dit komt doordat het materiaal bepaalde golflengtes van licht kan wegfilteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.