Home

Achtergrond 363 x bekeken 1 reactie

GMO-vrije productie van melk loont

De verkoop van GMO-vrije melk in Duitsland loont.

De verkoop van melk, die geproduceerd is zonder gebruik te maken van genetisch gemanipuleerd veevoer door FrieslandCampina, zou in 2009 met 7,7 procent zijn gestegen. Dat meldt de website greenplanet.net.

De zuivelonderneming zelf wil het genoemde percentage niet bevestigen maar laat wel weten dat het zogenoemde Landliebe-concept goed uitpakt. "We zien de omzet stijgen ondanks de huidige lastige markt", vertelt de woordvoerder van het concern. Ook uit een ander onderzoek zou volgens greenplanet blijken dat 65 procent van de Duitse bevolking tegen het gebruik van genetisch gemanipuleerde producten is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk

    Nu nog een paar cent meer voor die melk! en dan is iedereen tevreden. En kunnen die GMO producten buiten de EU blijven. En kunen LTO en Haanstra hun beleid met betrekking tot GMO aanpassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.