Home

Achtergrond

GD onderzoekt verlamming bij varkens

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) start een nieuw onderzoek naar verlammingen bij zeugen en vleesvarkens.

De gezondheidsdienst wil onderzoeken of er een verband bestaat tussen progressieve verlammingen en de aanwezigheid van virussen of bacteriën.

De GD zegt veel vragen te krijgen over progressieve verlammingen bij zeugen en vleesvarkens in de tweede helft van de mestperiode. Eerder is al eens onderzocht of er een verband is met virale infecties en nu zijn er aanwijzingen dat de verlammingen zich ook bij bacteriële infecties voordoen. Voor een pilotonderzoek zoekt de GD drie bedrijven waar dieren verlammingsverschijnselen vertonen zonder dat daar trauma aan vooraf is gegaan. Per bedrijf worden drie verlamde zeugen of vleesvarkens vaaf 50 kilo onderzocht op virussen en bacteriën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.