Home

Achtergrond 1 reactie

G20-ministers: doorgaan met steun economie

De ministers van Financiën van de G20, de landen met een sterke of sterk groeiende economie, willen doorgaan met het stimuleren van de economie en het werken aan een compromis over het aanpakken van de bonussen van bankiers.

Ze willen bovendien opkomende landen als India en China meer zeggenschap geven binnen het Internationale Monetaire Fonds (IMF).

Dit blijkt uit een concept van de slotverklaring van de bijeenkomst in Londen, die bedoeld is ter voorbereiding van een top van regeringsleiders van de G20, later deze maand.

De ministers zijn nog niet uit de kwestie van de bonussen. De Verenigde Staten en Groot Brittannië willen die minder hard aanpakken dan onder meer Duitsland en Frankrijk. Dit vergt volgens de ministers nog verdere studie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kani Baal

    Ja en maar roepen dat het diepte punt voorbij is...een economie die op staatsuitgaven draait kan nooit een langleven hebben.......maar goed economie is ook psychologie ....laten we hopen.
    En de banksters ? Gewoon zorgen dat ze zelf er bij inschieten als ze hun werk niet capabel doen......als een bonus kan dan ook een malus maar ja dat vergeten ze maar als te graag...de graaiers

Of registreer je om te kunnen reageren.