Home

Achtergrond 192 x bekeken

FrieslandCampina-zaak over belasting duurt nog voort

Een mogelijk fiscaal miljoenenvoordeel voor FrieslandCampina blijft langer onzeker.

Dit volgt uit een vandaag gepubliceerde uitspraak van het Europese Hof van Justitie, waaruit blijkt dat rechters aldaar de belastingzaak opnieuw onder de loep gaan nemen.

In 2007 bepaalde het Europese Hof nog dat het toenmalige Friesland Foods gebruik zou mogen maken van een overgangsregeling die buitenlandse vestigingen van het bedrijf (bij voorbeeld in Duitsland of Nigeria) belastingvoordeel biedt bij de concernfinancieringsactiviteiten. De Europese Commissie was daartegen, maar Friesland Foods vocht het besluit om het bedrijf van de regeling uit te sluiten in 2003 aan, want met de overgangsregeling zou het tot 2010 nog belastingvoordeel kunnen genieten. Het was met succes, bleek in 2007. Het Europese Hof sprak uit dat Friesland Foods recht had op de overgangsregeling. De Europese Commissie nam daar geen genoegen mee en vocht dat besluit aan, met als uitkomst dat het Europese Hof de zaak voor een nieuwe beoordeling laat bekijken.

Tegen een eventuele negatieve uitkomst voor Friesland Campina, kan het zuivelbedrijf weer beroep aantekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.