Home

Achtergrond 186 x bekeken

Friese gemeente kan niet zelfstandig verder

De Friese gemeente Boarnsterhim kan niet zelfstandig voorbestaan.

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. Het college neemt daarmee de conclusies over van rapporten van twee adviesbureaus die maandag verschenen over de toekomst van de gemeente, die uit bijna 20.000 inwoners bestaat.

In de rapporten wordt gesteld dat Boarnsterhim geen eenheid is. "In feite vormen de drie gemeenten, waaruit Boarnsterhim in 1984 is ontstaan, functioneel nog steeds drie eenheden'', zegt een van de bureaus. De gemeente sluit zich daarbij aan. "Het rapport zegt duidelijk dat zelfstandig de toekomst ingaan geen optie is'', zegt een woordvoerster van de gemeente.

Gemeente Boarnsterhim ontstond in 1984 door een gemeentelijke herindeling. In februari dit jaar stapte het voltallige college van burgemeester en wethouders op. Door verslechtering van de financiën lukte het de bestuurders niet om een sluitende begroting te maken.
De gemeenteraad zal op 15 december definitief bepalen wat de gemeente precies gaat doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.