Home

Achtergrond

Fransen willen lastenverlichting seizoenskrachten

De Franse minister voor landbouw, Bruno Le Maire, laat onderzoeken hoe de lasten voor seizoenskrachten in de tuinbouw verlicht kunnen worden.

Dat zegde hij toe tijdens een crisisoverleg met vertegenwoordigers van groente- en fruittelers.

"We gaan onze pogingen concentreren een aanvullende vrijstelling van werkgeverslasten voor seizoenskrachten", aldus de minister, die daags tevoren al met de melksector had gesproken over hun problemen.

Le Maire reageert daarmee op één van de belangrijkste klachten van de telers: de oneerlijke concurrentie van buitenlandse collega’s door lagere arbeidskosten. Hij denkt concreet over maatregelen die leiden tot een verlaging van het uurloon van 12 naar 10 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.