Home

Achtergrond

Franse telers niet tevreden na overleg met ministers

De Franse organisaties van groente- en fruittelers zijn niet tevreden over de toezeggingen die de minister van landbouw en staatssecretaris van handel deze week hebben gedaan tijdens een 'topoverleg' over de crisis in de sector.

"De regering moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen en veel verder gaan", aldus de fruittelerskoepel FNPF en de collega’s in de groentesector Legumes de France.

De beide bewindslieden gaan vooral proberen de arbeidskosten van seizoenskrachten terug te dringen om de volgens de telers oneerlijke concurrentie uit andere landen gelijk te trekken. Verder moet een speciale werkgroep het hoofdstuk 'groente en fruit' invullen in de wet op de modernisering van de landbouw die nu wordt voorbereid.

Maar voor de FNPF en Legumes de France is dat bij lange na niet voldoende. Een groot aantal problemen, zoals de energiekosten en de toegevoegde waarde voor Frans product, zijn naar de toekomst verwezen. De organisaties willen nu dat de regering conjuncturele maatregelen neemt om de sector door het moeilijke jaar 2009 heen te helpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.