Home

Achtergrond

Franse export varkensvlees zakt bijna 6 procent

Frankrijk heeft over de eerste zeven maanden van dit jaar bijna 6 procent minder varkensvlees uitgevoerd dan een jaar geleden.

In de maand juli daalde de uitvoer zelfs met bijna 20 procent. Dat komt vooral door minder vraag in Rusland, Duitsland, Groot-Brittannië en de Aziatische landen. De varkensslacht liep in deze periode licht terug. Van januari tot en met augustus werden ruim 16,66 miljoen varkens geslacht, 1 procent minder dan vorig jaar. In juli was sprake van een daling met bijna 3 procent, maar dat is door een toename met een kleine 1,5 procent in de daaropvolgende maand deels weer ingelopen.

Volgens de agrarische infodienst Agreste lag de gemiddelde varkensprijs in augustus op € 1,38 per kilo, een daling met 14,4 procent op jaarbasis. Dat betekent dat de situatie de laatste tijd stevig verslechtert, want over de eerste acht maanden gezien kwam de daling uit op 4,1 procent met een gemiddelde prijs van € 1,35 per kilo.

Ondanks lagere varkensprijzen kwam de consumptie van varkensvlees en daarvan gemaakte producten in juli bijna 6 procent lager uit, terwijl over de eerste zeven maanden een daling met 1,2 procent te zien valt.

Of registreer je om te kunnen reageren.