Home

Achtergrond 3 reacties

Franse boeren delen veel gratis melk uit

Enkele tientallen Franse boeren hebben, in het kader van de nationale melkstaking, de afgelopen dagen hun melk gratis uitgedeeld. Dat gebeurt meestal op standjes waar het grote publiek met posters en op andere manieren duidelijk wordt gemaakt waar het bij de staking om te doen is. De berichten over het aantal deelnemers aan de melkstaking lopen echter sterk uiteen.

De militante vakbond APLI, die tot de landelijke en ook Europese melkstaking heeft opgeroepen, stelt dat in sommige delen van de grote melkgebieden Bretagne en Noord-Frankrijk zeker 30 procent van de veehouders hun melk niet meer laat ophalen. De zuivelbedrijven zeggen echter dat de deelname ‘onbeduidend tot nihil is’. Voorlopig doen zich bij de melkverwerkers nog geen problemen voor maar dat kan, als de berichten van de APLI juist zijn, de komende dagen wel snel het geval worden.

Op enkele plaatsen houden actievoerende boeren ook melktankers tegen of worden fabrieken geblokkeerd. Verder hebben boeren hier en daar ook kantoren van de ‘boerenbank’ Credit Agricole dichtgeplakt of beklad. Ongeregeldheden of problemen met de politie zijn tot nu toe echter niet gemeld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Van de Fransen kunnen wij leren hoe men actie moet voeren!!! Gratis veel melk uitdelen is een heel goed gebaar,vind ik. Dirk uit Lichtenvoorde is het daar mee eens. ''Het is gemakkelijker vliegen met stroop te vangen, dan met azijn''!!!

 • no-profile-image

  chris_keppens@skynet.be

  Er is niemand die melkstaking ZOMAAR WIL... Je moet er meer als moed voor hebben om het te doen!!! Het is meer dan je werk alleen!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Melktanks kapen is goed om in de media te komen. Nu is het vrijwillige er echter wel af en bij ons wrdt er niets meer opgehaald dus nog meer verlies door nu al bijna 5 dagen geen melk te leveren en wanneer stopt het??

Of registreer je om te kunnen reageren.