Home

Achtergrond 303 x bekeken

Fraaie dahlia's in keuringszaal

Alhoewel het dahlia bloeiseizoen snel vordert, is de kwaliteit van de dahlia's die wekelijks ter keuring worden aangeboden goed tot uitstekend.

H. van Eeuwijk en Zn. zette wat dat betreft weer een prima staaltje op de keuringstafels, met onder andere de fel oranje cactus Dahlia nummer 101-08. Fraai en fors is de crème Dahlia 'Crème de la Crème' en indrukwekkend de vazen met grootbloemige nieuwelingen in diverse kleuren.

Arie C. Koot is van de partij met goede kwaliteit van een prachtig rode zaailing onder nummer 14-08 met ingesneden bloemblad, de kleine waterlelieachtige 'Power’s Future' die purper is met donkere strepen, de diepgele D. 'Bocherell' en een vuurrode zaailing onder nummer 19-08 die ook ingesneden bloemblad heeft. J. M. van Schie showt enkele forse cultivars met bloemen van 20 centimeter doorsnede (de zogenoemde Jumbo reeks), waaronder de diepgele D. 'Bilbao', de witte D. 'Kiev', de paars gestreepte D. 'Avignon' en de rode D. 'Manhattan Island'. E, van Dongen maakt goede sier met een nieuwe purperen Dahlia zaailing en L.J. Berbee zette de rode zaailing 'Obama' in de keuringszaal.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.