Home

Achtergrond

Foutje: peertje van 60 watt toch in 2011 weg

De gloeilamp van 60 watt verdwijnt toch pas in september 2011 uit de handel.

In de gisteren gepubliceerde begroting van milieuminister Jacqueline Cramer stond dat dat al een jaar eerder, in september 2010, zou gebeuren.

Maar dat klopt niet, stelde haar ministerie dinsdagavond. ,,De verwarring is ontstaan door een fout die in de begroting van VROM geslopen is.'' De verklaring van het departement kwam nadat de Europese Commissie eerder op de dag had gezegd dat Nederland gloeilampen van 60 watt niet eerder uit de winkels mag verbannen dan de Europese Unie heeft afgesproken. Ook de Raad Nederlandse Detailhandel wees erop dat Nederland zich aan de Europese afspraken moet houden.

Volgens een woordvoerder van Cramer heeft de correctie niets te maken met de kritiek vanuit Brussel en is er een menselijke fout gemaakt. Nederland houdt zich volgens het ministerie aan de Europese afspraken voor de afschaffing van de gloeilamp. Daarom verdwijnt de gloeilamp van 75 watt in september 2010 uit de schappen en het peertje van 60 watt een jaar later. De minister zal de correctie in de tekst van de begroting zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer sturen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.