Home

Achtergrond

Forse daling verkoop nieuwbouwwoningen

De verkoop van nieuwbouwwoningen is in het tweede kwartaal met 40 procent gedaald tot vierduizend.

In het tweede kwartaal van 2008 waren dat er nog zevenduizend. Dat blijkt uit een onderzoek van de Monitor Nieuwe Woningen in opdracht van het ministerie van VROM.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is sprake van een licht herstel. Toen werden er bijna 3200 woningen verkocht.
Opvallend is dat het aantal verkopen in het goedkopere segment juist is toegenomen. In het laagste prijssegment, huizen tot 216.000 euro, werden in het tweede kwartaal bijna 48 procent meer woningen verkocht dan in het eerste kwartaal.

"Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat de laatste tijd er relatief meer goedkopere woningen nieuw te koop worden aangeboden door ontwikkelaars.Dat betekent dat ontwikkelaars vooral wat kleinere woningen, vaak rijtjeswoningen op de markt brengen'', verklaarde directeur Jan Fokkema van de vereniging van projectontwikkelaars Neprom vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.