Home

Achtergrond 194 x bekeken

Filmpjes van voorbereiding aanslag Jakarta

Op de laptop van de gedode terrorist Noordin Mohammed Top zijn filmpjes gevonden van de voorbereidingen van de aanslagen op twee hotels in juli in Jakarta.

De twee mannen die zich hebben opgeblazen, zijn in de video's te zien terwijl ze picknicken en rek- en strekoefeningen doen voor de hotels.

Door de aanslagen kwamen negen mensen, onder wie de daders en twee Nederlanders, om het leven. Een van de terroristen zegt in de video: "Dit is geen zelfmoord, maar een goede daad''. Een andere man zegt zonder in beeld te zijn: "Amerika, verwoest; Australië, verwoest; Indonesië, verwoest.''

Volgens de politie is duidelijk te zien hoe ontspannen de aanslagen zijn voorbereid. Andere filmpjes tonen hoe de terroristen inkopen doen en praten over de aanstaande aanslagen. Ook zijn op de laptop brieven gevonden waarin de werkwijze van de terreurcel omschreven staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.