Home

Achtergrond 11 reacties

File door boerenprotest

Op de A12 tussen Arnhem-Noord en de Duitse grens zijn woensdagmiddag files ontstaan door protesterende melkveehouders.

Ongeveer zestien personenauto's van boeren reden langzaam. De lengte van de file varieerde van anderhalve tot vier kilometer. Dat meldden het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de ANWB.

Het ging volgens het KLPD om een actie van de Dutch Dairymen Board. De veehouders, die een kostendekkende prijs voor hun melk willen, zouden zich willen aansluiten bij protesterende collega's in Duitsland. Ze hebben inmiddels de snelweg verlaten en bevinden zich op een parkeerplaats.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John

  Ik baal als melkveehouder ook van die veelste lage prijs. Toch ben ik het roerend met John eens: consumenten moeten eerst het probleem begrijpen. Door dit soort acties zullen ze zich er niet eens in gaan verdiepen, maar alleen maar boos op ons zijn. Acties dus die begrip opleveren. Gratis melk uitdelen zoals in Gelderland gebeurt is er daar één van.

 • no-profile-image

  jannette

  Jee dat we hier praten over de consument die nu nadeligheid ondervind. Praat met de consument en ze hebben er allemaal begrip voor!! Het is onwetendheid maar je hoeft echt niet het idee te hebben dat je de consument aan je kant moet hebben. Het helpt niks dat is toch al zovaak bewezen!! We hebben de reserve ook niet meer om onze energie in de consument te steken. Kijk als personeel van de NS staakt is iedereen begripvol ondanks dagen, weken lang overlast.
  En hier heb je het over familiebedrijven die kapot gaan en jullie hebben het over de consument...
  Nee dat snap ik niet.

 • no-profile-image

  arie

  een van de redenen dat ik geen lid word van de ddb, onzinnige actie's die geen goodwill kweken

 • no-profile-image

  jannette

  En bent u van mening dat de consument echt minder gaat kopen doordat wij zeggen waar het opstaat? Hoevaak is er niet door de verschillende sectoren gedemonstreerd , ook door uw sector bij supermarkten, enz. Het haalt niks uit. Als we niet groot in het nieuws komen kunnen we ook niet uit leggen tegenover een consument wat er aan de hand is. Ook in jullie sector. Vind je zelf ook niet vreemd dan wat er tussen jullie producten en de supermarkt zit?? De AH stunt nu met groente en fruit voor de halve prijs. Te gek voor woorden dat dat met de eerste levensbehoefte producten moet!! Wat dat betreft kunnen we beter samen actie voeren en ik heb ook begrepen dat we dat dus dinsdag met een andere sector gaan dus. Dus wie weet zien we elkaar.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Medemensen pesten door een File te veroorzaken,is niet creatief. Daar bereik je niets mee,of zelfs het tegendeel! Demonstratie's moeten vredelievend zijn,met de botte bijl hakken heeft geen zin! Bovendien zou het verstandig zijn, Zorgvuldig te Onderzoeken wat de Oorzaak is van de Malaise!!! Het Grootste Probleem is dat vele Denken het Beter te Weten!!! Jammer,dat het er zo aan toe gaat.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  beste Jannete. Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. Met deze, nogmaals in mijn ogen stompzinnige acties ga je voor de hele boeren sector een nog negatiever beeld scheppen. Dit hebben we echt niet nodig. Als akkerbouwers leven we al jaren met wisselende prijzen, wen er maar aan. En hoe hard het ook klink als je als bedrijf hier niet op inspeelt, of wilt spelen, ga je naar de kl...... familiebedrijf of niet. Vergeet niet dat, hoe je het ook bekijkt de consument je produkt moet afnemen. Neemt deze consument minder produkt af, dan zul je ook minder melk moeten/kunnen leveren

 • no-profile-image

  Piet V.

  Jammer dat het op deze manier gebeurt. Hiermee wek je geen sympathie op. Dat is juist iets wat we wél kunnen gebruiken. Liever iets ludieks, een toespeling op de noodzaak van Nederlandse Fairtrade producten ofzo...

 • no-profile-image

  l.e.ve. de melkveehouders (die iets presteren)

  Wat is er nog ludieker als een veel en veel te lage melkprijs?

 • no-profile-image

  Frans

  Niet zeuren over actie voeren! Als jij de rekening niet kan betalen doordat de suppers met de grote winst gaan lopen, mag je gerust of zelfs moet je flink op de trommel slaan. Dit moet je zelfs, want je moet ook de rekeningen betalen! Dat ander stelen wil niet zeggen dat jij ook moet stelen. Je moet mee werken aan een rechtvaardig beleid. En daar kunnen harde acties voor nodig zijn!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Wat is Rechtvaardig?, wat is Onrechtvaardig?,in een vrije markt Economie? In de vijftiger jaren leerden wij op de lagere school,wat het betekende als b.v. Groente doordraaide. Dan kreeg de groentenboer een minimumprijs waar de kosten van de oogst,nog niet mee betaald konden worden. Nu 50 jaar later krijgen de melkproducenten met overproduktie te maken.Maar gelukkig kan van het overaanbod nog Melkpoeder gemaakt worden!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  wat een ONGELOVELIJK stomme actie, denk je hiermee de goodwill van de burger te winnen? Ga toch gewoon melken, of stop je bedrijf!!!!!!!! niet zeuren of andere lastig vallen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.